Saturday, March 1, 2014

The Hemelse Omloop

De Grote Hemelse Omloop, is een meditatie-vorm waarbij met geconcentreerde energie, Qi een rondgang door het lichaam en haar energiekanalen wordt gemaakt.Hierdoor wordt de verbinding met het lichaam, de ingang tot het ‘zelf’ sterk verbeterd.
Ook wordt de kundalini-energie langzaam aan tot leven gewekt. Deze meditatievorm wordt gebruikt in Tao, Tantra en Qigong. Als zij geregeld beoefend wordt, zal dat een basis en een gevoel van welbehagen geven.
Eerst maar wat uitleg over basis uitdrukkingen die tijdens deze meditatie gebruikt worden.
Het Perineum (Hui-Yin) ook wel poort van dood en leven genoemd bevindt zich tussen anus en geslachtsdeel en dient tijdens de Meditatie licht aangetrokken te worden alsof je je plas op moet houden. Samen met de tong tegen het verhemelte is dit de Hui-Yin positie.
Het Hara punt zit drie centimeter onder de navel en hier bevind zich het centrum van veel bewegingen en is de zetel van de Qi (chi of ki)  Dit punt wordt ook wel Tan-Tien  (dantiem) genoemd.  Dit is het begin punt van de meditatie en hier wordt dan ook de Energie verzameld voor de Microkosmische omloop.
De zonnevlecht bevindt zich tussen het hart en de navel en is de verbinding met veel elementen in jou leven, vrienden kennissen man vrouw enz.
Thymus bevindt zich in het midden van de borstkas en licht net onder de keel in een soort putje. Derde oog bevindt zich tussen de ogen en net boven de neus wortel. Pijnappelklier zit in het midden van het hoofd net voor de kruin, hier zijn er vier van en zitten om het hoofd in de vorm van een wielrijders helm. Het nierpunt zit eigenlijk net boven de taille als je naar je rug grijpt zo van au dan zit men gelijk op het nierpunt.
De grote hemelse omloop meditatie Zorg dat je niet gestoord wordt. Sta of zit op een stoel met de voeten plat op de grond Kantel het bekken iets naar achteren en maak de rug recht, maar niet hol. Neem de hui-yin positie aan: breng licht glimlachend de tongpunt achter de boventanden (tegen het verhemelte aan) en sluit het perineum door de sluitspieren zacht aan te trekken.
Verzamel energie in het Harapunt (vijf minuten) door daar een steeds feller wordende zon te voorstellen die met elk inademing groeit. Breng het energie oomhoog langs de ruggenwervel  naar de kruin, verzamel ook hier weer de Qi. Ga naar het voorhoofd, de gelaatholtes,  de keel , thymus, dan het hart, zonnevlecht  en Hara punt  Ga naar het perineum en van het perineum naar beide heuppunten (splits de energie in tweeën) Via onderkant benen naar knieën en ga rond met de energie bij de knieën (een tip adem uit naar de plaats waar je op dat moment bent) Ga naar kuiten en dan naar enkels. Ga rond bij de enkels ga via de voetchakra’s (voel de verbinding met de aarde) naar de bovenkant van de voet. Ga weer naar de enkels, dan naar scheenbenen, knieën en via de de lies naar de heuppunten. Dit is een rondgang. Doe deze rondgang twee keer en laat na de tweede keer de Hui-Yin positie los.
Reiki 1 cursus | Reiki 2 cursus | Reiki Master cursus




Kom naar de gratis Reiki Introductieavond 
Ontvang een Reiki behandeling en ontvang tot 20% korting op een Reiki 1 cursus meer informatie.


No comments:

Post a Comment